Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

Homepyetje

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

Autor. Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër? Nuk është përcjellur ndonjë argument nga Profet

MIRËSITË QË GJENDEN TE SPECI DJEGËS DHE SI TA BËJMË ME PAK DJEGËS?
Pyetje:A kanë mërzi banorët e Xhenetit pse ndonjë të dashur të tyre e kanë në Zjarr?
Pyetje:A i lejohet muslimanit ta lexoj Dhjaten e re?

Autor.

Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?

Nuk është përcjellur ndonjë argument nga Profeti – alejhi selam – që të tregoi se është ai i cili i emërtoi të gjitha suret e Kuranit, përveç disa haditheve të sakta në të cilat tregohet se Profeti – alejhi selam – emërtoi disa sure, si; El-Bekare dhe Ali Imran, ndërsa përsa i përket sureve të tjera ajo që kuptohet është se emërtimi i tyre është bërë nga sahabët – Allahu qoftë i kënaqur me ta.

(Komisioni i Përhershëm për Studime dhe Fetva, nr. 2376)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0