Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami!

HomeArtikuj

Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami!

Autor. Shejh Iben Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami.

Disa rregulla me rëndësi për fillestarët që duan të nisin me namaz!
Nëse dikujt i janë mbyllur rrugët e jetës, ky person ka nevoj për dikë i cili do ta mësojë se si t’i ri-hapë ato përseri!
Vlera e ditës së Xhuma!

Autor.

Shejh Iben Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami.

Fetaua nurun ala ed-derb vell. 5
Sherh Rijadus-Salihin vell. 5

Shejh Albani ( Allahu e mëshiroftë!) kur shkonte ne xhami diten e xhuma falte namaz (dy e nga dy) derisa te vinte imami.

Kerkohet nga muslimani qe ta shfrytezoje kohen e tij ne xhami (diten e xhuma) me namaz, ose me lexim Kurani, ose me dhiker dhe mos te zhytet ne bisedat e dynjase duke humbur kohen e tij dhe shqeteson te tjeret.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0