Kujdes, sepse përgojimi është sikur ta hash mishin e vëllait për se vdekuri!

HomeArtikuj

Kujdes, sepse përgojimi është sikur ta hash mishin e vëllait për se vdekuri!

Shejh AbdulAziz ibën Baz, Allahu e mëshiroftë ka thënë: Të folurit për nderin e muslimanëve kurse ata e urrejnë këtë, është gjë e urryer e

A e dini pse nuk ben të fryesh në enë, SubhanAllah këtë e tha Muhammedi a.s para 1400 viteve.
Kjo është Xhamia “El Ghamāmah” ku Muhammedi ﷺ e fali bajramin e fundit!
O Zot meshiroi prinderit e mi se ato u kujdesen per mua kur isha femije!

Shejh AbdulAziz ibën Baz, Allahu e mëshiroftë ka thënë:

Të folurit për nderin e muslimanëve kurse ata e urrejnë këtë, është gjë e urryer e madhe, si dhe është nga përgojimi (gibeti) i ndaluar dhe është nga mëkatet e mëdha.

Bazuar në fjalën e Allahut të Lartësuar:

وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ

“..dhe mos përgojoni njëri-tjetrin, a mos ndonjëri prej jush e dëshiron ta hajë mishin e vëllait të vet të vdekur? Atë pra e urreni!…”
(Huxhurat 12).

Andaj, është obligim për ty o rob i Allahut që mos ta shoqërosh atë që i përgojon muslimanët!

(Mexh’mu-ul-Fetawa 9/239)
Përktheu: Hoxhë Besim Gjelaj

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0