Ku ndryshon dita e Xhuma nga ditët tjera ?!

Homepyetje

Ku ndryshon dita e Xhuma nga ditët tjera ?!

“ Dita e xhuma është një ditë në të cilën është e pëlqyer angazhimi me adhurime në të. Ajo dallohet nga ditët e tjera me lloje të ndryshme të

Si bëhet Falja e Namazit Gjatë Udhëtimit me Autobus??
Pyetje:A lejohet themelimi i një faltoreje për të treja fetë bashkë?
Pyetje:Si rregullohet raporti pas hidhërimit me dikë edhe pse sipas meje ai është shkaktari i prishjes?

“ Dita e xhuma është një ditë në të

cilën është e pëlqyer angazhimi me adhurime në të. Ajo dallohet nga ditët e tjera me lloje të ndryshme të adhurimeve, qofshin ato të obligueshme apo vullnetare. Allahu i Lartësuar ka caktuar për ithtarët e çdo umeti një ditë në të cilën i kthehen adhurimeve dhe i lënë mënjanë angazhimet ditore.

Pra, dita e xhuma Ă«shtĂ« njĂ« ditĂ« adhurimi dhe nĂ« krahasim me ditĂ«t e tjera Ă«shtĂ« si muaji i ramazanit ndĂ«r muajt e tjerĂ« tĂ« vitit dhe momenti i pranimit tĂ« lutjeve nĂ« tĂ« Ă«shtĂ« si nata e Kadrit nĂ« ramazan……

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0