Kryeimami Bislimaj për martesat e gjinisë së njejtë: Marre edhe me fol…!

HomeLajme

Kryeimami Bislimaj për martesat e gjinisë së njejtë: Marre edhe me fol…!

Pyetja: Çfarë të kemi parasysh kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë? *** Përgjigjja: Kur jemi duke kërkuar vajzë për ma

Lot e dhimbje, varrosen disa nga viktimat e aksidentit në Bullgari
Pronari i autobusit të aksidentuar në Serbi: 7-8 persona me lëndime të lehta
Blindohet stacioni i Deçanit, mblidhen krerët e policisë- FOTO

Pyetja:

Çfarë të kemi parasysh kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë?

***

Përgjigjja:

Kur jemi duke kërkuar vajzë për martesë, duke pasur parasysh ta zgjedhim atë e cila është vajzë fetare, pra ta shikojmë fenë e saj. I Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Femra martohet për katër gjëra: Për shkak të pasurisë së saj, prejardhjes familjare, bukurisë së saj dhe fesë së saj. Zgjedhe atë që është fetare do të mjaftohesh (do të ndahesh i kënaqur) me të.” [1]

Dr. Shefqet Krasniqi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0