Kjo është Xhamia “El Ghamāmah” ku Muhammedi ﷺ e fali bajramin e fundit!

HomeArtikuj

Kjo është Xhamia “El Ghamāmah” ku Muhammedi ﷺ e fali bajramin e fundit!

Kjo është Xhamia El Ghamāmah. Masjid Al Ghamāmah ndodhet në veriperëndim të Xhamisë së Profetëve. Transmetohet se ajo ishte ndërtuar në

Profeti (alejhi selam) tregon,Ku e kan vendin gratë e kesaj bote ne xhennet!
Duaja qe duhet te themi kur dalim nga shtepia!
Behu njeri me moral dhe edukatë të lartë!

Kjo është Xhamia El Ghamāmah.

Masjid Al Ghamāmah ndodhet në veriperëndim të Xhamisë së Profetëve.

Transmetohet se ajo ishte ndërtuar në vendin e tij të fundit ku Profeti ﷺ fali namazin e Bajramit.

Emrin e mori pasi retë e mbuluan Profetin ﷺ ndërsa ai po mbante predikimin e tij.

Ajo u rindërtua në kohën e Sulltanit Osman, Abdul Mexhid në vitin 1275 A.H./ 1859 Pas erës së re e cila është ruajtur deri më tani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1