Kjo është pema e Zekumit, e përmendur në Kur’an, për çfarë përmendët?!

Homepyetje

Kjo është pema e Zekumit, e përmendur në Kur’an, për çfarë përmendët?!

Kjo është pema e Zekumit, e përmendur në Kuran Kjo është pema e Zekumit që rritet në pjesën veriore të gadishullit arabik dhe për këtë pem

Pyetje:Prej cilës moshë muslimanëve fillojnë t’iu shënohen mëkatet?
A e dini ne cilën ditë mbyllet dera e pendimit dhe nuk pranohet më pendimi !? (HADITH)
Pyetje:A lejohet djegia e kufomës?

Kjo është pema e Zekumit,

e përmendur në Kuran Kjo është pema e Zekumit që rritet në pjesën veriore të gadishullit arabik dhe për këtë pemë Allahu i madhëruar thotë në Kuran:“Pema e Zekkumitdo të jetë ushqim i gjynahqarit.Si tunxh i shkrirë ajo do të vlojë në barkun e tij,ashtu si vlon uji i nxehtë.” (Ed-Duhan: 43 – 46)dhe:“A është më e mirë kjo gjendje apo pema e zekumit? Ne e kemi bërë atë si mundim për keqbërësit.

Njëmend, kjo pemë del nga fundi i Zjarrit flakëru dhe frutet e saj janë si kokat e djajve.Me të vërtetë, ata do ta hanë këtë frut dhe me të do ta mbushin barkun.” (Es-Safat: 62 – 66)

Lajmipress.info

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0