Fjalët e fundit të Salaudin Ejubit drejtuar djalit të tij Malik edh-Dhahirit..

HomeArtikuj

Fjalët e fundit të Salaudin Ejubit drejtuar djalit të tij Malik edh-Dhahirit..

Fjalët e fundit të Salaudin Ejubit. drejtuar djalit të tij Malik edh-Dhahirit..Fjalët e fundit të Salaudin Ejubit drejtuar djalit të tij Ma

Duaja e zemerimit!
E NDALUAR PËR MESHKUJ, JO PËR FEMRA!
KALIMI I NATË SË PARË TË MARTESËS!

Fjalët e fundit të Salaudin Ejubit.

drejtuar djalit të tij Malik edh-Dhahirit..Fjalët e fundit të Salaudin Ejubit drejtuar djalit të tij Malik edh-Dhahirit..Vërtetë këshilla të dobishme!Të tërheq vërejtjen nga derdhja e gja’kut të pafajshëm sepse gjaku ku’rrë nuk fle.Të inkurajoj të jesh i mirë me njerëzit dhe të kujdesesh për ta, pasi ti je personi që të kam besuar pozitën dhe ajo është amanet për të cilin do të japësh llogari tek Allahu.

Në shtratin e vde’kjes, sulltani e këshilloi djalin e tij: ”Të nxis të kesh frikë Allahun, pasi kjo është rrënja e të gjitha të mirave dhe këshilloj t`i përmbahesh asaj që Allahu të ka urdhëruar, pasi kjo është mënyra e gjetjes së shpëtimitTë tërheq vërejtjen nga derdhja e gj’akut të pafajshëm sepse gjaku kurrë nuk fle.Të inkurajoj të jesh i mirë me njerëzit dhe të kujdesesh për ta, pasi ti je personi që të kam besuar pozitën dhe ajo është amanet për të cilin do të japësh llogari tek Allahu.

Të këshilloj të jesh i mire ndaj emirëve, zyrtarëve shtetëror dhe njerëzve të shquar, pasi nuk e kam arritur këtë pozitë përvec duke qenë i mirë me njerezit. Mos mbaj inat me njerëz, për shkak se vde’kja nuk do lë askend pa e marrë.Shiko mardhëniet e tua me njerezit, për arsye se gjynahet që i ben ndaj tyre nuk falen përvec me pëlqimin e tyre,mirëpo ajo që është mes teje dhe Allahut do të falet,nëse pendohesh,pasi Allahu është Falësi i Madh.

LajmiPress

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0