Fjale profetike qe duhet ti mbash gjithmon ne zemren tende!

HomeArtikuj

Fjale profetike qe duhet ti mbash gjithmon ne zemren tende!

Thënie profetike të sakta dhe të zgjedhura. “Nuk është prej nesh ai që nuk e mëshiron të voglin tonë dhe nuk e nderon (dhe respekton) t

Profeti alejhi selem ka thënë:“Kur ndonjëri prej jush martohet le të lutet për bekim duke thënë:
Kur mbaruam namazin e xhumasë, një burrë që u fal pranë meje më tha…(Tregim)
A mund të më tregoni disa emra për vajza?

Thënie profetike të sakta dhe të zgjedhura.

“Nuk është prej nesh ai që nuk e mëshiron të voglin tonë dhe nuk e nderon (dhe respekton) të madhin tonë”.

“Nuk ia mbulon (fsheh gjunahet) një rob (njeri) një robi tjetër në këtë botë, veçse Allahu do t’ia mbulojë atij Ditën e Kijametit”.

“Ai që privohet nga butësia, privohet nga mirësia”.

“Sharja e muslimanit është Fusuk (shthurrje, dalje nga bindja e Allahut) dhe vrasja e tij është kufër (mohim, mosbesim)”.

“Nuk hyn në Xhennet ai që i ndërpret lidhjet farefisnore”.

“Për atë person që Allahu dëshiron mirësi, e bën atë që të kuptojë fenë”.

“Mos e kini smirë njëri-tjetrin, mos e urreni njëri-tjetrin, mos i ndërprisni lidhjet me njëri-tjetrin, por bëhuni robër të Allahut vëllezër”.

“Ai që nuk i mëshiron njerëzit, Allahu nuk e mëshiron atë”.

“Lexojeni Kuranin, sepse ai do të vijë ndërmjetësues Ditën e Kijametit për ata që e kanë lexuar atë”.

“I mjafton personit si e keqe (gjunah) që të nënçmoj (nënvlerësoj) vëllain e tij musliman”.

PĂ«rktheu: Brulind Callari

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0