E NDALUAR PËR MESHKUJ, JO PËR FEMRA!

HomeArtikuj

E NDALUAR PËR MESHKUJ, JO PËR FEMRA!

Abdullah ibn Abbasi e kishte pa në namaz Abdullah ibn el Harith me flokë të lidhura prapa kokës. U ngrit (ibn Abbasi) dhe filloi të ja zgji

Studim: Më pak njerëz po martohen, derisa shkalla e divorcit është dhjetëfishua!
Mrekullia e Profetit (alejhi selam) u e thënë para 1400 vjetësh e zbuluar tani !!!
O biri im,përmirësoji kushtet e jetesës në shtëpinë e pleqve…

Abdullah ibn Abbasi e kishte pa në namaz Abdullah ibn el Harith me flokë të lidhura prapa kokës.

U ngrit (ibn Abbasi) dhe filloi të ja zgjidhte flokët në kokë.
Kur e përfundoi namazin, (Abdullah ibn el Harith) i tha:
“Ç’ke ti me kokën time?”

(Ibn Abbasi) i tha:

” E kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të se ka thënë:
” Shembulli i këtij (me këto flokë) është si shembulli i atij (që falet) me duar të lidhura në supe!”
Muslimi.
P.S.
Prandaj, mos u fal me flokë të lidhura prapa kokës!

Hoxhë Irfan Salihu

عن عبدالله بن عباس: «أنه رأى عبدالله بن الحارث يصلي، ورأسه معقوص من ورائه، فجعل يحلُّه، فلما انصرف، أقبل إلى ابن عباس، فقال:
ما لك ورأسي؟ فقال: إني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول:
«إنما مَثَلُ هذا مَثَلُ الذي يصلي وهو مكتوف».
أخرجه مسلم.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0