DYMBËDHJETË REQATET NAFILE DHE VLERA E TYRE!

HomeArtikuj

DYMBËDHJETË REQATET NAFILE DHE VLERA E TYRE!

Transmetohet nga Ummu Habibe radijallahuanha se ka thënë, e kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut ﷺ duke thënë: “Kush i fal dymbëdhjetë reqate

Mrekullia e Profetit (alejhi selam) u e thënë para 1400 vjetësh e zbuluar tani !!!
T’u japësh ujë të tjerëve, kjo është vepër e porositur nga Muhammedi!
Katër ajete Kuranore na mësojnë se si ti kërkojmë Allahut të na furnizoj me fëmijë?

Transmetohet nga Ummu Habibe radijallahuanha se ka thënë, e kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut ﷺ duke thënë:

“Kush i fal dymbëdhjetë reqate në një ditë dhe natë, si kundërshpërblim do t’i ndertohet një shtëpi në xhenet” (Muslimi)

– Në një transmetim njoftohemi se për cilët reqate bëhet fjal, ku Imam Tirmidhiu shënon hadithin e lartpërmendur dhe shton:

“Katër reqate para dreke, dy pas saj, dy reqate pas akshami, dy reqate pas jacije dhe dy reqate para namazit të sabuhut” (Tirmidhiu dhe vlerëson si Hasen Sahih)

i mëparshëm

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0