Disa rregulla shtese mbi mesimin e Kur’anit

HomeArtikuj

Disa rregulla shtese mbi mesimin e Kur’anit

Rregullat shtese mbi mesimin e Kur’anit: 1.Ta kesh planprogramin e qarte. 2.Te perqendrohesh ne pjesen qe e meson. 3.Mbaje nje mus’haf te

Gjykimi i lyrjes së qerpikëve me rimel dhe abdesi.
Shefi i zyrës së BE-së në Kosovë, ambasadori Tomas Szunyok, vizitoi Xhaminë e Madhe në Prishtinë.
Lutja (Duaja) kur je i brengosur dhe te largone merzine.

Rregullat shtese mbi mesimin e Kur’anit:

1.Ta kesh planprogramin e qarte.
2.Te perqendrohesh ne pjesen qe e meson.
3.Mbaje nje mus’haf te vogel ne xhepin tend.
4.Ndegjoje me vemendje imamin e xhamise gjate leximit ne namaz.

5.Fillo me pjeset e lehta te Kur’anit.
6.Meso vetem prej nje mus’hafit.
7.Mos kalo ne pjesen tjeter pa e perforcuar mire pjesen qe je duke e mesuar.
8.Ndaje suren ne pjese.

9.Kujdes me ajetet e ngjajshme.
10.Bej gara Kur’anore.
Zoti na lehtesofte mesimin permendesh te Kuranit amin

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0