Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam.

HomeArtikuj

Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam.

Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam.Përktheu: Visar KOREN

Kohët e fundit po e shoh nënën time shpesh në ëndërr!
Elhamdulilah! Lajm i mirë në lidhje me Xhamisë së Çarshisë në Prishtinë
Leximi i Kur’anit me pare a është kjo nga shenjat e Kij’ametit ?

Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam

Dialogu në mes udhëtarit dhe të Dërguarit, alejhi selam.Përktheu: Visar KORENICA.Një herë erdhi një udhëtar në xhami për ta takuar të Dërguarin (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të)… Pas përshëndetjes me Pejgamberin (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të) është pyetur prej nga është. Udhëtari u përgjigj se kishte ardh nga një vend i largët për të marr përgjigje në disa pyetjet. Në vazhdim është dialogu në mes udhëtarit dhe Pejgamberit (Paqja dhe Mëshira e All-llahut qoftë mbi të).

Udhëtari: nuk dua që ndëshkimi të vijë në llogarinë time.Profeti: sillu mirë me prindërit tuaj.Udhëtari: dua të bëhem i njohur tek njerëzit si njëri i ditur dhe intelegjent.Profeti : ki frikë All-llahun çdoherë.Udhëtari: dua të llogaritem si njëri prej të dashurve të All-llahut.Profeti: lexo Kur’an çdo mengjes dhe mbëmje.Udhëtari: dua qe zemra ime te jetë e pastër të shëndrise përherë.Profeti: kurr mos e harro vdekjen.Udhëtari: nuk dua të jem larg kurr nga mëshira e All-llahut.Profeti: çdo herë trajtoje bashkëqytetarin mirë.Udhëtari: unë kurr nuk dua të lëndohem nga ar’miqtë e mi.Profeti: çdo herë ki besim vetëm në All-llah.Udhëtari: unë nuk dua të jem asnjëherë i turpëruar.Profeti: bëj kujdes nga veprimet që bën.Udhëtari: dëshiroj të jetoj gjatë.Profeti: çdo herë trego mëshirë. (bëmirësi drejtë lidhjes farefisnore).

Udhëtari: dua që mbijetesa ime të rritet-(mbajtje gjallë).Profeti: çdo herë bëhu me avdes.Udhëtari: dua të lirohem nga ndë’shkimi në va’rr.Profeti: çdo herë mbath tesha të pastërta.Udhëtari: nuk dua të digjem ne zjarrProfeti: kontrollo sytë e tu dhe gjuhën.Udhëtari: si të më falen mëkatet.Profeti: çdo herë kërko falje nga All-llahu me sinqeritet dhe përkushtim.Udhëtari: dua që njerëzit të më respektojnë përhërë.Profeti: kurr mos e largo dorën tëndë kur njerëzit kanë nevojë për ty.Udhëtari: dua që çdo herë të jem i nderuar.Profeti: asnjëherë mos e poshtërso dhe përul dikë.Udhëtari: nuk dua të shtypem (shtrëngim). (shtypje në va’rr).Profeti: lexo suren mulk shpesh.

Udhëtari: dua që ta ris pasurinë time.Profeti: lexo surën wakia çdo natë.Udhëtari: dua të jem i sigurt dhe në paqe ne ditën e gjykimit.Profeti: bëj dhikër (përmende All-llahun) nga agimi deri në mbrëmje.Udhëtari: dua të jem me vëmendje dhe koncentrim të plotë gjatë faljes.Profeti: çdo herë merr avdes me vëmendje dhe koncentrim

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0