Cili Pejgamber fliste me milingona dhe cka e pyeti, Si jeton per te kaluar vitin..?

HomeArtikuj

Cili Pejgamber fliste me milingona dhe cka e pyeti, Si jeton per te kaluar vitin..?

Autor. tregohet se nje dite Profeti Sulejman a.s. teksa po shikonte nje milingone behet kurioz dhe e pyet:-Rreth nje viti cfare ha?-Nje kok

A lejohet t’i jepet mes’h dy palë çorapeve kur bën ftohtë?
Kur personi vjen heret ne xhami diten e xhuma, atehere le te falet derisa te vij imami!
Çfarë te bejme kur macja e z’ezë “të pret” rrugën?

Autor.

tregohet se nje dite Profeti Sulejman a.s. teksa po shikonte nje milingone behet kurioz dhe e pyet:-Rreth nje viti cfare ha?-Nje kokerr gruri! – i pergjigjet milingona.Profetit Sulejman a.s nuk u bin nga pergjigjia dhe vendosi ta bej prove. Merr milingonen sebashku me nje kokerr gruri dhe e vendos ne nje enë te mbyllur dhe pret nje vit.Pas nje viti Sulejmani a.s. hap kapakun e enes dhe shikon qe milingoni kishte ngrene vetem gjysmen e kokrres se grurit.Sulejmani a.s. pyet perseri milingonen:

-Sikur me the se per nje vit kosumojenje kokerr ndersa ti ke ngrene vetem gjysmen e kokrres se grurit?-Para se te me vendosje ne kete ene, isha e sigurte dhe ne riskun e Allahut xh.sh i Cili nuk harron, ndersa pas vendosjes time ne kete enë isha ne doren e njeriut, pasardhesit te Ademi a.s. dhe bijte e Ademit, pra njerezit harrojne dhe duke menduar se do t’me harroje edhe ti , konsumova vetem gjysmen e kokrres dhe gjysmen e lash per vitin tjeter. – i thot milingona.Pas kesaj Sulejmani a.s buzqesh dhe e liron milingonen.PergatitiGezim Kopani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1