Çfarë obligimi ka ajo që ab’orton fëmijën, çfarë të bëjë?

HomeArtikuj

Çfarë obligimi ka ajo që ab’orton fëmijën, çfarë të bëjë?

Autor. Pyetësja thotë: Nje vajze pasur lidhje intime me një mashkull, e si shkak i kësaj ajo ka mbet shtatzënë që pas një muaji e ka abo’rt

12 Gabime që nuk duhet t`i bësh Ditën e Xhuma!
Subhanallah A e dini cila ka qënê Xhenazja më e madhe e kohërave?
Nëse dikujt i janë mbyllur rrugët e jetës, ky person ka nevoj për dikë i cili do ta mësojë se si t’i ri-hapë ato përseri!

Autor.

Pyetësja thotë: Nje vajze pasur lidhje intime me një mashkull, e si shkak i kësaj ajo ka mbet shtatzënë që pas një muaji e ka abo’rtuar atë fëmijë.Tani, ajo është penduar tek Allahu (xhele ue ‘ala), ndërsa pyet me çfarë është e obliguar?Përgjigje: Motra duhet të pendohet tek Allahu, të ndjej keqardhje për atë që ka ndodhur, të jetë e vendosur sinqerisht që të mos e përsëris kr’imin, t’i lutet Allahut që t’ia falë gabimin dhe që veprat e këqija t’ia shndërrojë në të mira.

Allahu thotë:“Përveç atij që është penduar dhe ka bërë vepër të mirë, të tillëve Allahu të këqijat ua shndërron në të mira.Allahu është Mëshirues dhe Falës i Madh.” 25:70Shejkh Abdul-Azizi Al esh-Shejkh

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0