Çfarë ndodh me atë person që i lutet të vd’ekurit (si tyrbe…)?

Homepyetje

Çfarë ndodh me atë person që i lutet të vd’ekurit (si tyrbe…)?

Autor. Nga Abdullah bin Mesudi radijAllahu anhu transmetohet se ka thene:Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thene:“Kush vdes duke lutur d

A lejohet të bashkëjetoj me vajzën që kam bërë kurorë me të, por nuk e kam marrë në shtëpi?
Pyetje:A lejohet varrosja e të afërmve pranë njëri-tjetrit?
Pyetje:A falet namazi i drekës mbas namazit të Xhumasë?

Autor.

Nga Abdullah bin Mesudi radijAllahu anhu transmetohet se ka thene:Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thene:“Kush vdes duke lutur dike tjeter pervec Allahut do hyje ne zjarr.”Buhariu.Shejh Iben Bazi (Allahu e meshirofte!): Domethenia e ketij hadithit eshte se kush i lutet te vd’ekurit, apo ndonje njeriu te mire, apo pemes, apo ndonje engjelli etj., ai i ka bere shok Allahut dhe e ka marre ate te adhuruar bashke me Te.

E ky veprim konsiderohet shirk i madh qe e ben detyre perjetesine ne zjarr te atij qe vd’es ne kete gjendje.Mexhmul fetaua ue mekalat vell.5Perktheu Unejs Sheme

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0