Cfare kishte pare ne ëndërr Profeti Ibrahim (alejhi selam)?

Homepyetje

Cfare kishte pare ne ëndërr Profeti Ibrahim (alejhi selam)?

Autor. Muslimani duhet t’i bindet pa fjale urdhrit te Allahut, edhe nese ai eshte i rende per zemren apo bie ne kundershtim me deshirat e t

Pyetje:Çfarë do të thotë fjala Allah?
Si Bëhet Falja E Namazit Kur Je Duke Udhëtuar Me Autobus??
Pyetje:A lejohet biseda mes meshkujve dhe femrave të panjohur?

Autor.

Muslimani duhet t’i bindet pa fjale urdhrit te Allahut, edhe nese ai eshte i rende per zemren apo bie ne kundershtim me deshirat e tij. Ai nuk duhet te hezitoje dhe as te rilozoroje per t iu shmangur zbatimit te menjehershem te ketij urdhri. Keto ide i percjell dhe i thekson endrra e profetit te Allahut, Ibrahimit (alejhis-selam). Ne Kuran thuhet:

(Ibrahimi) tha: “Une do te shkoj te Zoti im, i Cili do te me udhezoje. O Zot, me fal pasardhes te virtytshem!” Keshtu Ne e gezuam ate me nje djale te sjellshem e te durueshem. Kur djali arriti moshen per te punuar me (Ibrahimin), ai (Ibrahimi) i tha: – Biri im, une shoh ne enderr sikur ty te bej kurban, prandaj me thuaj se cfare mendon?!

Djali tha: – Baba, vepro ashtu sic je urdheruar, sepse dashte Allahu, do te me gjesh te durueshem! Keshtu kur ata te dy iu nenshtruan (urdhrit te Zotit) e ai e vuri (djalin) me balle permbys (gati per flijim),Ne e thirem: “O Ibrahim! Ti tashme e zbatove endrren (pra, ndalo.)” Keshtu i shperblejme Ne punemiret. Padyshim qe kjo ishte nje sproVe e qarte, por shpaguam ate (Ibrahimin) me nje kurban (dash) te madh (ne vend te djalit).(Kuran, 37 : 99-107)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0