Category: Uncategorized

1 2 3 5 10 / 48 POSTS
Rregullat e sheriatit për veshjen e meshkujve.

Rregullat e sheriatit për veshjen e meshkujve.

Autor. Falënderimi i takon Allahut, Zotit të gjitha botëve. Salavatet dhe bekimet qofshin mbi Pejgamberin e fundit, Muhamedin (savs), mbi s [...]
Pyetje:Si të veprojmë që Islami të zërë vend në zemrat e njerëzve?

Pyetje:Si të veprojmë që Islami të zërë vend në zemrat e njerëzve?

Pyetja: Si të veprojmë që Islami të zërë vend në zemrat e njerëzve? *** Përgjigjja:.. Si Kurani Fisnik, ashtu edhe hadithet e beku [...]
Pyetje:PĂ«rse e ka zbritur Allahu Kuranin?

Pyetje:PĂ«rse e ka zbritur Allahu Kuranin?

Pyetja e 1-rë:Përse e ka zbritur Allahu Kuranin? Përgjigjja: Allahu i Madhëruar e zbriti Kuranin që të studiohet dhe të vihen në zbatim porositë që [...]
Mbill miresi dhe miresite do te ndjekin ne kete bote dhe boten tjeter.

Mbill miresi dhe miresite do te ndjekin ne kete bote dhe boten tjeter.

Ka thënë dijetari i nderuar, Muhammed Bin Salih El Uthejmin -Allahu e mëshiroftë-: “I logjikshmi kur lexon Kuranin (Fjalën e Allahut), do t [...]
Momenti kur një tufë e qenëve vërsulen drejt një vajze në Ferizaj!

Momenti kur një tufë e qenëve vërsulen drejt një vajze në Ferizaj!

Një vajzë i ka shpëtuar për pak sulmit nga disa qenë endacakë që ishin nisur drejt saj teska ishte duke ecur rrugës në Ferizaj. Ne nje vide [...]
Tri kategorit e njerëzve qe nuk do të hyjnë në Xhenet!

Tri kategorit e njerëzve qe nuk do të hyjnë në Xhenet!

I Dërguari sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë : “Tri kategori njerëzish nuk do të hynë në Xhenet dhe Allahu nuk do ti shikoj ata në [...]
Pyetje:A lejohet falja e namazit të xhenazes pa pasur abdes?

Pyetje:A lejohet falja e namazit të xhenazes pa pasur abdes?

Dije lexues i nderuar, Allahu më forcoftë mua dhe ty në këtë fe, se namazi nuk saktësohet pa qenë i pastër (me abdes). Për këtë ekziston ko [...]
Pyetja: Deri ne cilen moshe i lejohet femijes te falet pa abdes?

Pyetja: Deri ne cilen moshe i lejohet femijes te falet pa abdes?

Pyetja: Deri ne cilen moshe i lejohet femijes te falet pa abdes? Përgjigjja: Prej 7 vjet e tutje fëmijën duhet ta mesoni që të falet me abdes. P [...]
Duaja e hyrjes dhe daljes nga xhamia!

Duaja e hyrjes dhe daljes nga xhamia!

1 – I Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue selem kur hynte në xhami, e kishte zakon të thoshte: “Në emër të Allahut. O Allah, dërgo salav [...]
Muhamedi alejhi selam ka thene:Kjo eshte lutja me e mire:

Muhamedi alejhi selam ka thene:Kjo eshte lutja me e mire:

(Nxënësi) Autori ka thënë: Transmetohet nga Xhabiri radijAllahu anhu nga Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem se ka thënë: “Dhikri më i mi [...]
1 2 3 5 10 / 48 POSTS