Category: pyetje

1 2 3 12 10 / 116 POSTS
Pyetje:O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!

Pyetje:O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!

Autor. O gjysh! Si jetonit ju pa teknologji?!“O gjysh, më trego si keni mundur të jetoni më parë: Pa teknologji, pa telefona celularë, pa k [...]
Pyetje:Çfarë lutje duhet të themi për mbrojtjen e fëmijëve?

Pyetje:Çfarë lutje duhet të themi për mbrojtjen e fëmijëve?

Autor. Pejgamberi Muhamed a.s lutej për mbrojtjen e Hasenit dhe Husejnit kështu: أُعِيذُكُمَا بِكَلِماتِ اللَّهِ التَّامَّةِ، مِنْ [...]
Pyetje:A dëshiron të arrish të mira sa kodrat?

Pyetje:A dëshiron të arrish të mira sa kodrat?

Autor. A dëshiron të arrish të mira sa kodrat?I Dërguari, sal-lAllahu alejhi ue selem, thotë: “Kush fal namazin e xhenazes dhe nuk merr pje [...]
A e dini pse duhet të flini me dyert mbyllur!

A e dini pse duhet të flini me dyert mbyllur!

Autor. Ja pse duhet të flini me dyert mbyllur…Ja pse duhet të flini me dyert mbyllur…Dërguari i All-llahut sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem [...]
Pyetje:Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla?

Pyetje:Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla?

Pyetja: Çfarë janë hadithet kudsije dhe pse quhen të tilla? *** Përgjigja: Hadithet kudsije janë ato thënie të cilat i përcjell i [...]
Pyetje:Ku është vendi i të çmendurve në botën tjetër?

Pyetje:Ku është vendi i të çmendurve në botën tjetër?

Pyetja: Ku është vendi i të çmendurve në botën tjetër? Përgjigja: Së pari, njerëzit e çmendur në këtë botë nuk janë të obligu [...]
A lejohet boksi në Islam?

A lejohet boksi në Islam?

Pyetje: Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu hoxhe i nderuar. Se pari lus Allahun subhanehu we teala qe te ju shperblej per punen [...]
Pyetje: kam bërë zina, tash nuk di si t’ia bëj, nuk di nga t’ia mbaj…?

Pyetje: kam bërë zina, tash nuk di si t’ia bëj, nuk di nga t’ia mbaj…?

Autor. Pyetja: Unë kam qene i martuar, por ajo martesë nuk kishte qenë jetëgjatë dhe jemi ndarë. Më vonë kam njoftuar një vajzë, që në dit [...]
Pyetje:Si të bëjë ibadet për All-llahun çdo organ i trupit tonë?

Pyetje:Si të bëjë ibadet për All-llahun çdo organ i trupit tonë?

Autor. Çdo pjesë e trupit ka ibadet të caktuar të cilin duhet ta kryejë. Le t’i marrim si shembull sytë. Sytë i bëjnë ibadet Allahut duke e [...]
Pyetje:A t’i jep përparësi haxhit apo martesës?

Pyetje:A t’i jep përparësi haxhit apo martesës?

A ti jep përparësi haxhit apo martesës? Pyetja: Cila është më me prioritet për një person: Që ta kryej haxhin me pasurinë që e posedon apo [...]
1 2 3 12 10 / 116 POSTS