Category: Artikuj

1 2 3 40 10 / 391 POSTS
Duaja mahnitëse – kush e lexon këtë lutje Allahu, xh.sh., do t’i japë dalje nga situata që gjendet

Duaja mahnitëse – kush e lexon këtë lutje Allahu, xh.sh., do t’i japë dalje nga situata që gjendet

Një ditë, i Dërguari i Allahut, s.a.v.s., duke iu drejtuar sahabëve të tij, tha: – “Pasha Atë, në dorën e të Cilit është shpirti im, nuk ka asnjë bes [...]
Pyetje:A na humbin begatitë si shkak i mëkateve?

Pyetje:A na humbin begatitë si shkak i mëkateve?

Pyetja: Kam lexuar se një nga pasojat e mëkatit është dënimi nga Allahu dhe humbja e bekimit dhe për këtë shkak kam qarë me frikë. Ju lutem [...]
Sunetet e neglizhuara të Pejgamberit s.a.v.s!

Sunetet e neglizhuara të Pejgamberit s.a.v.s!

Shkruan: prof.dr. Fuad Sedić Ti ndihmosh të pafuqishmit dhe atyre që u është bërë padrejtësi! Ne jemi dëshmitarë të padrejtësisë dhe zul [...]
Kjo është data e saktë kur fillon Ramazani këtë vit

Kjo është data e saktë kur fillon Ramazani këtë vit

Kur fillon muaji i Ramazanit është pyetje e përvitshme e besimtarëve myslimanë. Sivjet Muaji i Ramazanit sipas kalendarit pritet të fil [...]
E ftova në takim gruan që nuk ishte bashkëshortja ime (ngjarje e vërtetë)..!

E ftova në takim gruan që nuk ishte bashkëshortja ime (ngjarje e vërtetë)..!

E ftova në takim gruan që nuk ishte bashkëshortja ime (ngjarje e vërtetë)! https://m.youtube.com/watch?v=VFMuBJdI6Ho [...]
Përtacia, fatkeqësi bashkohore!

Përtacia, fatkeqësi bashkohore!

Pyetja: Cili është gjykimi islam për përtacinë, dhe a kemi mëkat nëse jemi përtac? *** Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut, pa [...]
E drejta e arsimimit të femrës muslimane!

E drejta e arsimimit të femrës muslimane!

“A mund të jenë të barabartë ata që dinë me ata që nuk dinë?” (Kurani, Ez-Zumer: 9) Arsimimi është kushti i parë që gruaja të mund të kupto [...]
Zemra e besimtarit duhet të jetë e qetë, e kënaqur dhe e dashur!

Zemra e besimtarit duhet të jetë e qetë, e kënaqur dhe e dashur!

Autor. Besimtari i cili gjatë komunikimit, debatit, shoqërimit dhe bisedës përdor fjalë ofenduese si dhe inatoset shpejtë, besimtari në zem [...]
Behuni gati te zgjoheni me heret ja kur do të lëvizim akrepat e ores!

Behuni gati te zgjoheni me heret ja kur do të lëvizim akrepat e ores!

Autor Pranvera përpara, vjeshta mbrapa. Si gjithmonë, akrepat do të pësojnë një ndryshim. Ora verore do të kthehet së shpejti. Natën ndërmj [...]
Kam frikë se nëse falem gabimisht, mos jam pjesë e ndonjë sekti të devijuar..

Kam frikë se nëse falem gabimisht, mos jam pjesë e ndonjë sekti të devijuar..

: Ata që bëjnë pjesë në sekte, kanë për të dhënë përgjegjësi përpara Zotit në Ditën e Gjykimit. Kam frikë se nëse falem gabimisht, mos jam [...]
1 2 3 40 10 / 391 POSTS