Bisedë mes telefonit dhe Kuranit!

HomeArtikuj

Bisedë mes telefonit dhe Kuranit!

Autor. Një djalosh e harroi telefonin në shtëpi dhe doli nga shtëpia, por për çudi telefoni kishte qëlluar pranë Kuranit, kështu që u bë nj

Tërmet i fortë godet Shqipërinë, dridhjet ndihen edhe në Kosovë.
Si ti largosh an’kthet dhe brengat?
“Tash nuk të dhemb askund”, postimi prekës i babait të vogëlushes nga Kaçaniku që vdiq sot!

Autor.

Një djalosh e harroi telefonin në shtëpi dhe doli nga shtëpia, por për çudi telefoni kishte qëlluar pranë Kuranit, kështu që u bë një bisedë mes tyre:

Telefoni: “Jam i pikĂ«lluar, mĂ« harroi nĂ« shtĂ«pi. Kjo gjĂ« nuk mĂ« ka ndodhur asnjĂ«herĂ«.”

Kurani: “Mos u pikĂ«llo, mua mĂ« harron çdoherĂ«.”

Telefoni: “GjithnjĂ« bisedoj me tĂ« dhe ai bisedon me mua.”

Kurani: “UnĂ« i flas gjithmonĂ«, por ai jo qĂ« nuk mĂ« flet por as qĂ« mĂ« dĂ«gjon!”

Telefoni: “UnĂ« kam disa veçori, p.sh. dĂ«rgoj dhe pranoj mesazhe.”

Kurani: “NĂ« mua gjenden mesazhet, pĂ«rgĂ«zimet, premtimet e mira, por megjithatĂ« ai mĂ« bojkoton!”

Telefoni: “Nga unĂ« dalin disa rrezatime tĂ« dĂ«mshme pĂ«r trupin dhe mendjen, megjithatĂ« ai nuk ndahet nga unĂ«.”

Kurani: “UnĂ« jam mjek i shpirtit, i zemrĂ«s dhe i trupit, megjithatĂ« ai mendon se nuk ka nevojĂ« pĂ«r mua!”

Telefoni: “Ai lavdĂ«rohet me mua para shokĂ«ve.”

Kurani: “UnĂ« jam burim pĂ«r lavdĂ«rim, megjithatĂ« atij i vjen marre tĂ« mĂ« pĂ«rmendĂ« para shokĂ«ve!”

Djaloshi u kthye pĂ«r ta marrĂ« telefonin…

Telefoni i tha Kuranit: “KĂ«rkoj ndjesĂ«, mĂ« duhet tĂ« shkoj, sepse siç tĂ« thashĂ« ai s’mund tĂ« rrijĂ« pa mua.”

KĂ«shillĂ« nga ky tregim: Ă‹shtĂ« shumĂ« e dhimbshme tĂ« pĂ«rmallohemi pĂ«r telefon nĂ«se e harrojmĂ« njĂ« apo dy orĂ«, kurse nuk pĂ«rmallohemi pĂ«r Librin e Allahut edhe nĂ«se e harrojmĂ« me javĂ« tĂ« tĂ«ra….!

PĂ«rktheu: Xheladin LEKA – MekĂ«, Arabi Saudite
Shembulli.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1