Ajeti i Kuranit qe duhet te lexosh 8 here ne dite qe te jeni te mbrojtur. !

HomeArtikuj

Ajeti i Kuranit qe duhet te lexosh 8 here ne dite qe te jeni te mbrojtur. !

Autor. Ajeti i Kuranit qe duhet te lexosh 8 here ne dite qe te jeni te mbrojtur. Kanë ardhur hadithe të ndryshme, të sakta, të cilat tregoj

Ky fakt lishte prezentuar 14 shekuj mĂ« parĂ« nĂ« Kur’an shkencĂ«tarĂ«t zbuIojnĂ« nga vjen Ari!!
Bëjini shtëpitë tuaja vende adhurimi
Mrekullia e Profetit (alejhi selam) u e thënë para 1400 vjetësh e zbuluar tani !!!

Autor.

Ajeti i Kuranit qe duhet te lexosh 8 here ne dite qe te jeni te mbrojtur. KanĂ« ardhur hadithe tĂ« ndryshme, tĂ« sakta, tĂ« cilat tregojnĂ« se ‘ajetul kursij’ preferohet tĂ« lexohet tetĂ« herĂ«, çdo ditĂ« nĂ« jetĂ«n e muslimanit. E ato raste janĂ«: njĂ« herĂ« nĂ« dhikrin e agimit,

një herë në dhikrin e mbrëmjes, një herë para gjumit, dhe një herë pas çdo namazi farz.[1] Përveç asaj se ky ajet është mbrojtje nga shejtanët dhe këndimi i tij pas namazeve farz të fut në Xhennet, ajo që duhet kuptuar është mençuria e shpërblimeve të tilla madhështore për këndimin vetëm të një ajeti.

Kjo sepse teuhidi i shka’tĂ«rron shejtanĂ«t dhe kurthet e tyre, dhe sepse çelĂ«si i Xhennetit Ă«shtĂ« fjala: ‘La ilahe il-lall-llah’ (Nuk ka tĂ« adhuruar tjetĂ«r me tĂ« drejtĂ« veç Allahut), pra njĂ«simi i Allahut, i cili shfaqet nga fillimi nĂ« fund te ky ajet madhĂ«shtor. ThotĂ« Dr. Abdurrazzak el Bedr – nĂ« libĂ«rthin qĂ« ja ka kushtuar ‘ajetul kursij’ (Argumentet e teuhidit nĂ« ajetul kursij):“Ajo qĂ« kĂ«rkohet nuk Ă«shtĂ« leximi i pavĂ«mendshĂ«m i Ajetul-kursisĂ«,

pa menduar nĂ« domethĂ«nien e tij dhe pa medituar nĂ« argumentet e tij. Kur Allahu thotĂ« pĂ«r Kuranin nĂ« tĂ«rĂ«si: “A nuk e meditojnĂ« ata Kuranin?” (Nisa: 82), si mund tĂ« jetĂ« çështja pĂ«r ajetin mĂ« madhĂ«shtor nĂ« mĂ«nyrĂ« absolute nĂ« Kuran?! NĂ« qoftĂ« se njeriu nuk thellohet nĂ« domethĂ«nien e kĂ«tij ajeti, ndikimi dhe dobia e tij do tĂ« jenĂ« tĂ« vogla.

Pak mĂ« lartĂ« kaloi para syve tanĂ« fjala e ‘shejkhul islamit’: ‘NĂ«se e lexon atĂ« me sinqeritet’, e cila u pĂ«rsĂ«rit nĂ« fjalĂ«t e tij (pĂ«r tu theksuar) dhe pĂ«r tĂ« tĂ«rhequr vĂ«rejtjen pĂ«r atĂ« se thjesht e vetĂ«m leximi i saj nuk e arrin qĂ«llimin dhe nuk e realizon atĂ« qĂ« kĂ«rkohet.

Sa dallim tĂ« madh ka mes atij qĂ« e lexon atĂ« pa vĂ«mendjen e zemrĂ«s dhe mes atij qĂ« e lexon duke medituar nĂ« kuptimet e saj madhĂ«shtore dhe duke menduar rreth atyre qĂ« ai bĂ«n fjalĂ« prej kuptimeve tĂ« begata prej teuhidit dhe madhĂ«shtisĂ« sĂ« Allahut. E kĂ«shtu zemra e tij mbushet me njĂ«simin e Allahut, dhe mbushet me besim, dhe e ndjen madhĂ«shtinĂ« (e Zotit tĂ« botĂ«ve)….

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1