A lejohet sharja ose mallkimi e semundjes?!

Homepyetje

A lejohet sharja ose mallkimi e semundjes?!

Autor. A lejohet mallkimi ose sharja e semundjes?! Nuk lejohet te mallkohet ose te shahet semundja! Profeti alejhi selam ka ndaluar te shah

Pyetje:A lejohet të vizitojmë piramidat në Egjipt?
A lejohet martesa me një djalë që s’e fal namazin?
A Lejohet Bartja e Zinxhirëve ose Qafores Për Meshkuj

Autor.

A lejohet mallkimi ose sharja e semundjes?! Nuk lejohet te mallkohet ose te shahet semundja! Profeti alejhi selam ka ndaluar te shahet semundja, sic eshte transmetuar ne hadithin Umu Saib! Njehere, Profeti alejhi selam, vizitoi Umu Saib, e cila ishte semure dhe po dridhesh nga ethet, i tha cfare ke, pse dridhesh? Umu Saib thote : Per shkak

te temperatures se larte, Allahu mos dhente te mira tek ajo, (u shfaroste), i thote Profeti alejhi selam : Mos e shaj temperaturen e larte, ethet, sepse ajo eshte shkak per pastrimin e birit te Ademit prej gjynaheve sic pastrohen pislleqet e hekurit nga zjarri! Sahihu Muslim.

Ne baze ketij hadithi perfitohet qe cdo semundje nuk mallkohet dhe as shahet!
Detyre eshte lutja e Allahut per sherim, dhe durimi!
Dr. Junus Telezi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0