A lejohet namazi në mes të shtyllave?

Homepyetje

A lejohet namazi në mes të shtyllave?

Pyetja: A lejohet namazi (me xhemat) në mes shtyllave? Përgjigjja: Rreshtimi i safave në mes shtyllave është i lejuar në rast ngushtice. Ndërsa në rastet e rëndomta, kur është gjerë, nuk bën të falemi mes shtyllave, sepse në këtë rast këputet safi. Shejh Ibn Uthejmin, “Kushtet e fesë”

Pyetje:A falet namazi i drekës mbas namazit të Xhumasë?
Pyetje:E dini lutjen (duan) e cila është ilaç për çdo brengë dhe pikëllim?!
Pyetje:A Lejohet Bartja e Zinxhirëve ose Qafores Për Meshkuj?

Pyetja:

A lejohet namazi (me xhemat) në mes shtyllave?

Përgjigjja:

Rreshtimi i safave në mes shtyllave është i lejuar në rast ngushtice. Ndërsa në rastet e rëndomta, kur është gjerë, nuk bën të falemi mes shtyllave, sepse në këtë rast këputet safi.

Shejh Ibn Uthejmin, “Kushtet e fesë”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0