A e prish namazin nese kalon dikush para teje, cfare duhet te bej?

Homepyetje

A e prish namazin nese kalon dikush para teje, cfare duhet te bej?

Autor. Namazfalësi e ka për detyrë ta pengojë atë që dëshiron ti kalojë përpara Atij që falet në drejtim të sutres nuk i lejohet ta lejo

Pyetje:A lejohet Kurbani me qëllim të kërkimit të shërimit?
Pyetje:Një femër e cila bën sehire, çka e pret pas vdekjes?
Jam një nuse, vjehrra më thotë sesa herë të duhet të shkosh për të bërë dush duhet të na tregosh!

Autor.

Namazfalësi e ka për detyrë ta pengojë atë që dëshiron ti kalojë përpara

Atij që falet në drejtim të sutres nuk i lejohet ta lejojë askënd të kalojë para tij, për shkak të hadithit të lartcekur: “Dhe mos e lë askënd të kalojë para teje.

Dhe hadithit: “Kur ndonjëri prej jush falet drejt ndonjë gjësendi që është sutre (pengesë) mes tij dhe njerëzve dhe dikush dëshiron të kalojë para tij, a tëherë ai duhet ta ndaloje atë dhe le ta zmbrapsë aq sa mundet.” Ndërsa, në një transmetim tjetër qëndron: “Le ta pengojë (ndalë) a të dy herë. E nëse ai këmbëngulë të kalojë, atëherë le ta largoje (d.m .th. ta shtyjë fuqishëm ), sepse ai është shejtan.”

Ecja përpara për ta penguar kalimin

Ai që është duke u falur (në drejtim të sutres) i lejohet të ecë një hap përpara apo më shumë, në mënyrë që ta pengojë nga kalimi përpara atë që nuk është i ngarkuar me obligime fetare, si: kafsha, apo fëmija, në mënyrë që ai ti kalojë pas shpine.

Çfarë e ndërpret namazin

Prej rĂ«ndĂ«sisĂ« sĂ« sutres nĂ« namaz Ă«shtĂ« se ajo bĂ«het pengesĂ« mes atij qĂ« falet drejt saj dhe prishjes sĂ« namazit sĂ« tij, nĂ«se dikush i kalon pĂ«rpara. Ndryshe nga ai qĂ« nuk falet nĂ« drejtim tĂ« saj, namazi i tij ndĂ«rpritet kur pĂ«rpara i kalon gruaja e pjekur, gomari dhe qeni i zi….

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0