A e dini ne cilën ditë mbyllet dera e pendimit dhe nuk pranohet më pendimi !? (HADITH)

Homepyetje

A e dini ne cilën ditë mbyllet dera e pendimit dhe nuk pranohet më pendimi !? (HADITH)

Autor. ‏A e dini ne cilen dite mbyllet dera e pendimit dhe nuk pranohet më pendimi !?Thotë Allahu i Lartësuar në Kuran:“Në ditën kur vijnë

Pyetje:Si të përgatitem nga ana fetare kur më lind një foshnje?
Kush ia vuri emrat sureve të Kuranit, Profeti alejhi selam apo dikush tjetër?
Pyetje:Me çfarë fjalë të bashkëshortëve prishet nikahu-fejesa?

Autor.

‏A e dini ne cilen dite mbyllet dera e pendimit dhe nuk pranohet më pendimi !?Thotë Allahu i Lartësuar në Kuran:“Në ditën kur vijnë disa shenja të Zotit tënd , asnjë njeriu nuk i vlen besimi i tij nëse ka besuar më parë ose nuk ka bërë në besimin e tij kurrfarë të mire.” (En’am:158) Transmetoi Ebu Hurejra, se Muhamedi alejhi selam tha: “Ai që pendohet para se të lindë Dielli nga perëndimi, do t’ia falë Allahu atij. E, kur Dielli lind nga perëndimi, mbyllet dera e pendimit.”

Transmetojnë Buhariu dhe Muslimi nga Ebu Hurejra, se Muhamedi alejhi selam tha: “Nuk do të vijë kiameti para se të lindë Dielli nga perëndimi i tij.

E, kur ai lind dhe njerëzit e shohin atë, besojnë të gjithë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0