Pyetja: A lejohet ti bëhet rukje qafirit (jobesimtarit), si dhe a bie kjo në kundërshtim me fjalën e Allahut,- xhele veala!,- ku thotë: “Dhe kemi zbritur prej Kuranit çfarë është shërim dhe mëshirë për besimtarët.”?!

Homepyetje

Pyetja: A lejohet ti bëhet rukje qafirit (jobesimtarit), si dhe a bie kjo në kundërshtim me fjalën e Allahut,- xhele veala!,- ku thotë: “Dhe kemi zbritur prej Kuranit çfarë është shërim dhe mëshirë për besimtarët.”?!

Pyetja: A lejohet ti bëhet rukje qafirit (jobesimtarit), si dhe a bie kjo në kundërshtim me fjalën e Allahut,- xhele veala!,- ku thotë: “D

Muslimani që bën bidate (risi në fe), si ta vërtetojë shehadetin?!
Pyetje:A është e obligueshme të shpërndahet mishi i akikas në qytetin ku jeton fëmia?
Pyetje:A lejohet të vihet hallka (stolia) e dorës që quhet Pandora?

Pyetja:

A lejohet ti bëhet rukje qafirit (jobesimtarit), si dhe a bie kjo në kundërshtim me fjalën e Allahut,- xhele veala!,- ku thotë:
“Dhe kemi zbritur prej Kuranit çfarë është shërim dhe mëshirë për besimtarët.”?!

Përgjigjja:

Po lejohet ti bëhet rukje pabesimtarit nga ana e besimtarit, nuk ka asnjë ndalesë për këtë veprim.
Ajo që është edhe më e hajrit, është se nëse pabesimtari shërohet, atëherë ai ka mundësi përmes kësaj të pranojë islamin.
Ndërsa sa i përket ajetit, ai argumenton se Kurani i bën dobi (qetëson zemrat, ndërmjetson tek Allahu, llogaritet ibadet etj) vetëm besimtarëve dhe jo të tjerve.
Allahu është më i Dituri!.

Shejh Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.
Nga arabishtja: Suad B. Shabani

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0